Verzendings-leverings-terugbetalings- en retourneringsbeleid

Verzendings-leverings-terugbetalings- en retourneringsbeleid

Afhalen

Woon je in de buurt van Ranst? Dan kan je jouw bestelling op afspraak komen ophalen, elke woensdag tussen 18 en 21u en vrijdag tussen 16u en 18u
Afhalen kan op dit adres: Sint Antoniusstraat 5, 2520 Ranst. Geef even een seintje via mail of sms: rosalienhelsen.illustratie@gmail.com of 0032 488 95 99 56

 

Verzenden

De bestellingen worden elke dinsdag en vrijdag verzonden. Bestel je bijvoorbeeld op woensdag, dan zal je bestelling pas vrijdag bij bpost worden verzonden naar het door jou opgegeven adres.

Leveringsprijzen

Voor een snelle levering van jouw bestelling doen wij beroep op onze verzendpartner Bpost.

Voor bestellingen lager dan dit bedrag, hanteren wij volgende tarieven (levering op Belgisch adres):

  • levering bij je thuis of op het werk: €6,90
  • levering in een afhaalpunt of pakketautomaat: € 6,90

Voor levering in Nederland

  • Levering bij je thuis of op het werk: €10,50
  • Levering in een afhaalpunt of pakketautomaat €10,50

Levering is ook mogelijk buiten België of Nederland, neem dan even contact met ons op.


Leveringsmogelijkheden

Bestellingen met een leveradres in België kan je laten bezorgen

  • bij je thuis of op het werk
  • in een afhaalpunt
  • in een pakjesautomaat

Verzendingen in Nederland kunnen geleverd worden bij je thuis of op het werk en in een afhaalpunt.

Levering thuis of op het werk

Ontvang je pakje op jouw opgegeven adres. Onze verzendpartner bpost zorgt tijdens werkdagen voor een levering tussen 9u en 15u.

In een afhaalpunt of postkantoor

Niet zeker dat je thuis bent overdag? Je kan je pakketje ook laten bezorgen in één van de postkantoren of afhaalpunten van bpost.

In een pakjesautomaat

Je kan je bestelling laten leveren in één van de pakjeautomaten verspreid over België. Deze zijn meestal gelegen op drukke knooppunten, in stations en in winkelcentra.

Deze pakketautomaten zijn 24/7 toegankelijk. Zodra je bestelling in de bpost pakketautomaat van jouw keuze is aangekomen ontvang je een e-mail en een sms van bpost. Na ontvangst van deze e-mail heb je 5 dagen de tijd om je bestelling op te halen. Houd er dan rekening mee dat je hiervoor je bpack 24/7 gebruikersnummer (vermeld in de bevestigingsmail en op je gebruikerskaart) en je pincode (vermeld in de bevestigings-sms) nodig hebt. Als je het pakket niet ophaalt, wordt de bestelling na 5 dagen automatisch terug naar onze winkel gestuurd.

Levering in een pakketautomaat van bpost is enkel mogelijk indien je een bpack 24/7 account hebt. Je kan je gratis voor deze dienst inschrijven op www.bpack247.be

Tijdens het plaatsen van je bestelling kan je kiezen in welke pakjesautomaat je pakje geleverd moet worden.

Je levering volgen

Van zodra je pakket bij ons vertrekt, ontvang je een verzendbevestiging per mail. In die mail vind je een een Track & Trace code en een link waarmee je de exacte leveringsstatus van jouw pakket kan volgen.

Je kan je levering volgen met je toegestuurde Track & Trace code kan op deze website: http://track.bpost.be

Levering gemist

Als je hebt gekozen voor een levering aan huis of op het werk, dan moet je een ontvangstbewijs tekenen. Was je niet thuis? Dan laat de postbode een briefje achter in jouw brievenbus. Op dit briefje staan de 2 opties die je hebt om je pakket in ontvangst te nemen. Je kan je pakket gaan afhalen met het briefje in het dichtstbijzijnde postafhaalpunt. Het adres van dit afhaalpunt staat op het briefje.

Een tweede optie is dat je aan bpost vraagt je pakket opnieuw te leveren. Dit kan enkel op hetzelfde adres als de originele levering. Je kan een nieuwe aanbieding aanvragen op  deze pagina.

Opgelet: je pakket blijft zo’n 15 kalenderdagen liggen in het postpunt. Indien je het in die periode vergeet af te halen, zal het automatisch teruggestuurd worden naar ons distributiecentrum.

 

Retourneren en Terugbetaling

 

overzicht

 

Ons terugbetalings- en retourbeleid geldt voor 30 dagen. Als er 30 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen wij u geen volledige terugbetaling of omruiling aanbieden.

 

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet uw artikel ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin u het hebt ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

 

Sommige artikelen kunnen niet teruggestuurd worden.

 

Niet-retourneerbare artikelen:

Downloadbare producten

 

Om uw retourzending te voltooien, hebben wij een ontvangstbewijs of een bewijs van aankoop nodig.

 

Er zijn bepaalde situaties waarin geen of slechts gedeeltelijke terugbetaling wordt verleend:

  • Boek met duidelijke sporen van gebruik.
  • Elk artikel dat niet in zijn oorspronkelijke staat verkeert, beschadigd is of onderdelen mist om redenen die niet aan onze fout te wijten zijn.
  • Elk artikel dat meer dan 30 dagen na levering wordt geretourneerd

 

Terugbetalingen

 

Zodra uw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen wij u een e-mail om u te laten weten dat wij uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte brengen van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling.

 

Als u wordt goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt er binnen 14 dagen automatisch een tegoed op uw creditcard of oorspronkelijke betaalwijze gestort.

 

Te late of ontbrekende restituties

 

Als u na 14 dagen nog geen geld heeft teruggekregen, controleer dan eerst nog eens uw bankrekening.

Neem vervolgens contact op met uw creditcardmaatschappij of bank, het kan enige tijd duren voordat uw restitutie officieel is overgemaakt.

Als u dit alles hebt gedaan en u hebt nog steeds uw terugbetaling niet ontvangen, neem dan contact met ons op via rosalienhelsen.illustratie@gmail.com.

 

Afgeprijsde artikelen

 

Alleen normaal geprijsde artikelen kunnen worden terugbetaald. Afgeprijsde artikelen kunnen niet worden terugbetaald.

 

Ruilen

We vervangen artikelen alleen als ze defect of beschadigd zijn. Als u het wilt ruilen voor hetzelfde artikel, stuur ons dan een e-mail op rosalienhelsen.illustratie@gmail.com en stuur uw artikel naar: Sint Antoniusstraat 5, 2520 Ranst

 

Retourzendingen

 

Om uw product te retourneren, moet u uw product opsturen naar: Sint Antoniusstraat 5, 2520 Ranst.

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw item. Verzendkosten worden niet terugbetaald. Als u een restitutie ontvangt, worden de kosten van de retourzending in mindering gebracht op uw restitutie.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die het duurt voor uw omgeruilde product u bereikt, variëren.

Als u duurdere artikelen terugstuurt, kunt u overwegen een traceerbare verzendservice te gebruiken of een verzendverzekering af te sluiten. Wij garanderen niet dat wij uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.

 

Heb je hulp nodig?

 

Contacteer ons op: rosalienhelsen.illustratie@gmail.com